+386 (0)2 52 13 650 info@pgz.si

PO - PE: 8.00 - 14.00

SEARCH BOX

O POMURJU

Pomurje Regija z rastočim gospodarstvom
globalnih dimenzij

Pomurje stičišče regij, ljudi in gospodarskih priložnosti

Pomurje se nahaja v severovzhodnem delu Slovenije, v osrčju srednje Evrope.

Zahvaljujoč svoji privlačni legi, na severu namreč meji na Avstrijo, na vzhodu na Madžarsko in na jugu na Hrvaško, je Pomurje že od nekdaj spletalo tesne vezi s sosednjimi državami na področju gospodarstva, razvoja in kulture.


Pomurje leži na območju petega evropskega transportnega koridorja, ki predstavlja eno pomembnejših transportnih poti v Evropi. Sodobne železniške in avtocestne povezave regijo povezujejo s srednjeevropskimi gospodarskimi, prometnimi in logističnimi središči.

Pomurske prometne poti in infrastrukturne povezave nudijo priložnost za nadaljnja vlaganja na področju industrije, logistike, izgradnje poslovnih con, razvoja pripadajočih storitvenih dejavnosti ter z naravo in ljudmi povezanega turizma.

Pomurje spada med turistično najprivlačnejše regije v Sloveniji, saj letno tukaj prenoči kar 967.000 turistov - 9 % vseh, ki obiščejo našo državo. S svojo pestro pokrajino in ohranjeno naravo Pomurje obiskovalcem ponuja tako sprostitvene, wellness storitve kot tudi športne in rekreacijske dejavnosti. Najbolj ravninska regija, skozi katero teče reka Mura, s svojim celinskim podnebjem in rodovitno zemljo predstavlja odlično priložnost za razvoj kmetijstva in pridelavo lokalne, sveže hrane.

V bližini mesta Murska Sobota se nahaja še športno letališče, ki je kot nalašč za poslovne namene.