Premier Borut Pahor na redni seji UO Pomurske gospodarske zbornice

S člani Pomurske gospodarske zbornice se je 20. oktobra srečal predsednik vlade Republike Slovenije Borut Pahor v spremstvu ministra za gospodarstvo dr. Mateja Lahovnika ter državnega sekretarja dr. Andreja Horvata. Pogovor je bil predvsem namenjen »novemu zakonu o razvojni podpori pomurski regiji«.

Osnovno sporočilo gospodarstva je, da mora biti cilj zakona odpiranje novih delovnih mest in ohranjanje obstoječih, ter spodbujanje tistih dejavnosti, ki prinašajo višjo dodano vrednost. Kot odgovor na zakon smo na Pomurski gospodarski zbornici pripravili nabor štiridesetih gospodarskih projektov, katerih skupna vrednost znaša 1.1 Miljarde €. Če iz nabora izvzamemo največji projekt, to je izgradnja rafinerije surove nafte v Lendavi, je vrednost preostalih projektov 220 Miljonov €.

Premier Borut Pahor in gospodarski minister dr. Matej Lahovnik sta ob koncu srečanja poudarila, da je načrt »ambiciozen» ampak uresničljiv in prinaša nov razvojni zagon. Torej je potrebno zakon čimprej ustrezno dopolniti, izboljšati, ga sprejeti in spraviti k delu.