Nagrada GZS za izjemne gospodarske in podjetniške dosežke za leto 2014 tudi Borutu Cvetkoviču, direktorju Radgonskih goric d.d.

Borut Cvetkovič, ki je eno najstarejših slovenskih podjetij, Radgonske gorice, prvič spoznal takoj po diplomi, je prevzel vodenje podjetja leta 2006. Podjetje, ki proizvaja vrhunska vina in penine, je svojo prvo penino proizvedlo daljnjega leta 1852. Ob skrbi za ohranjanje tradicije in prepoznavnosti svojih vrhunskih in kakovostnih vin, širi ponudbo z novimi, modernimi proizvodi in se prilagaja povpraševanju zahtevnih kupcev ter v zadnjih letih aktivno vstopa na nove tuje trge, kot so Kitajska, Mehika, Tajvan in Hong Kong. S svojimi proizvodi dosega na domačem trgu kar 35 odstotni delež s tendenco stalne rasti prodaje. V primerjavi s panogo dosegajo Radgonske gorice kar 65 odstotkov višjo dodano vrednost kot je povprečje v panogi in 10 odstotkov višje prihodke na zaposlenega. Neto dobiček so v zadnjih petih letih povečali kar za 80 odstotkov.

Dolgoročno razvojno strategijo družbe zagotavljajo sodobni pristopi v proizvodnji, vlaganjih v znanje, odnosu do okolja in v trženjskih pristopih. Tako so v zadnjih treh letih vložili skoraj 5 milijonov € v novo polnilno linijo, opremo, obnovo proizvodnih kapacitet in izgradnjo novega prodajno-degustacijskega in reprezentančnega objekta Dom penine. Družba, ki se zaveda potrebe po zaščiti svoje intelektualne lastnine, ima registriranih 19 blagovnih znamk in je prejemnik številnih nagrad in prestižnih priznanj ter odličij, med njimi tudi Vinar leta 2013.

Poleg obsežnega sponzorstva na številnih družabnih dogodkih v Sloveniji, je velik podpornik kulturnih in športnih aktivnosti v lokalnem okolju, ter v humanitarnih projektih.