KOMENTAR

Komentar GZS Sporazum z Levico vodi v zatiranje zasebnega sektorja

Račun sporazuma med vladajočo koalicijo in opozicijsko stranko Levica bo gospodarstvo stalo najmanj 1,4 mrd evrov – in to v razmerah, ki že nakazujejo gospodarsko ohlajanje v širšem evropskem prostoru. V pomanjkanju analize finančnih učinkov, s katero bi še pred podpisom sporazuma postregla vladna koalicija, smo oceno učinkov izvedli na Gospodarski zbornici Slovenije.

Več informacij ...

 

AKTUALNO
 

Kratka Informacija o poslovanju Pomurskega gospodarstva v letu 2018, s komentarjem Pomurske gospodarske zbornice

Več ...

14. maja 2019 smo v podjetju Roto Eco d.o.o. v Puconcih uspešno izvedli Strokovno regijsko konferenco na temo: RAZVOJ IN DOLGOROČNO USPEŠNO POSLOVANJE DRUŽINSKIH PODJETIJ V POMURJU

S konferenco smo želeli prispevati k uspešnemu dolgoročnemu poslovanju družinskih podjetij v Pomurju s poudarkom na pravočasnem postavljanju nasledstva in prenosa poslovanje med generacijami.

Sporočilo za javnost (.doc)

   

Posvet GZS: Domino učinek Zakona o minimalni plači, četrtek 23. 5. 2019, GZS Ljubljana

Novela Zakona o minimalni plači, sprejeta decembra 2018, bo s 1. 1. 2020 stopila v celoti v veljavo. To pomeni konec prehodnega obdobja in uveljavitev izključitve dodatkov, dela plače za delovno uspešnost in plačila za poslovno uspešnost, iz minimalne plače.

Trenutno je vprašanje Zakona o minimalni plači najbolj akuten problem gospodarstva, saj bo po analizi GZS naslednje leto, če bo zakon uveljavljen, skoraj polovica zaposlenih v istem plačnem razredu. Na posvetu bomo razpravljali o tem, kakšni bodo učinki novele Zakona o minimalni plači na konkurenčnost gospodarstva kot celote, posameznih panog in podjetij, plačna razmerja med zaposlenimi, zaposlovanje, na bonitetno oceno Slovenije, ter kako se bodo morali na to odzvati gospodarski subjekti.

Posvet je brezplačen.

Več ...

Strokovna konferenca »AKTIVNO IN ZDRAVO STARANJE ZAPOSLENIH – PRILOŽNOST ZA GOSPODARSTVO«, 29. maj 2019, Hotel City, Maribor (projekt POLET)

Program konference (.pdf)
Vabilo na konferenco (.doc)
PRIJAVE do 24. 5. 2019 na spletni strani: www.stajerskagz.si

ALI STE VEDELI?

Najnovejše statistike o zdravstvu v Evropski uniji kažejo, da ima 1 od 6 oseb težave v duševnem zdravju. Pri tem nastajajo neposredni in posredni stroški, ki bremenijo zdravstvene sisteme in naj bi znašali preko 600 milijard evrov.
Več info najdete v Poročilo o pregledu zdravstva v Evropi

Objava v okviru Projekta NAPREJ, kjer razvijamo Program celovite podpore podjetjem za obvladovanje in preprečevanje psihosocialnih dejavnikov tveganj, kateri dokazano vplivajo na varnost in zdravje pri delu.

17. mednarodno državno prvenstvo obrtnikov in podjetnikov v
golfu-SAMSUNG OPEN

Več ...

Arhiv