KOMENTAR

Komentar GZS Sporazum z Levico vodi v zatiranje zasebnega sektorja

Račun sporazuma med vladajočo koalicijo in opozicijsko stranko Levica bo gospodarstvo stalo najmanj 1,4 mrd evrov – in to v razmerah, ki že nakazujejo gospodarsko ohlajanje v širšem evropskem prostoru. V pomanjkanju analize finančnih učinkov, s katero bi še pred podpisom sporazuma postregla vladna koalicija, smo oceno učinkov izvedli na Gospodarski zbornici Slovenije.

Več informacij ...

 

AKTUALNO
 

Na pobudo PGZ je bila 28. 8. 2019 izvedena Skupna seja Razvojnega sveta Pomurske regije in Sveta Pomurske razvojne regije

Seja je bila sklicana na pobudo članov-podjetij naše zbornice, zaradi nujnosti reševanja problematike onemogočanja izkoriščanja regijskega geotermalnega potenciala, kot dolgoročnega vira in primerjalne prednosti regije za razvoj gospodarskih dejavnosti.
Članom je bila prikazana celotna problematika tega področja in seveda aktivnosti, ki potekajo v smeri reševanja težav podjetij v regiji.

   

BREZPLAČNA DELAVNICA PGZ – SPOT svetovanje Pomurje: Davek na dodano vrednost (DDV) v praksi, 24. september 2019

Več ...

Celovit poslovni model za delodajalce za aktivno in zdravo staranje zaposlenih (Projekt Polet, fokusni članek)

V podjetjih je vedno bolj v ospredju potreba po sistematičnih, celovitih in dolgoročnih ukrepih, ki ohranjajo ter izboljšujejo zdravje in varnost vseh zaposlenih, ter ukrepih za prilagajanje dela spremembam, ki se pri zaposlenih pojavijo s starostjo.

S tem namenom se razvija in v podjetja vpeljuje Celovit poslovni model za aktivno in zdravo staranje zaposlenih, ki bo delodajalcem iz 120 sodelujočih podjetjih iz Kohezijske regije Vzhodne Slovenije (KRVS) – v okviru projekta Polet, pomagal in jih opolnomočil pri načrtovanju, izvajanju in evalvaciji ukrepov za ravnanje s starejšimi zaposlenimi.

Več ...

Stigma duševnega zdravja otežuje iskanje pomoči oseb s težavami v duševnem zdravju

Vabljeni k ogledu webinarja, ki je nastal v okviru projekta NAPREJ, v katerem boste izvedeli več o tem zakaj je stigma nastala in kako jo premagati.

V okviru Projekta NAPREJ razvijamo Program celovite podpore podjetjem za obvladovanje in preprečevanje psihosocialnih dejavnikov tveganj, kateri dokazano vplivajo na varnost in zdravje pri delu.

BREZPLAČNO USPOSABLJANJE PGZ – SPOT svetovanje Pomurje : Marketing in prodaja v digitalnem svetu, 17. in 18. september 2019

Več ...

Pridružite se dogodkom v okviru MESECA INOVATIVNOSTI
(10. 9. 2019 – 9. 10. 2019)

BREZPLAČNA DELAVNICA (projekt RSDDC): »Osnove glede prejemkov iz delovnih razmerij«; Celje, sreda 18. 9. 2019

Več ...

Arhiv