Poslovni nasveti v času koronavirusa

Spletna stran se dnevno osvežuje z aktualnimi
poslovnimi informacijami in navodili.
Prosimo, da se je poslužujete!

Preberite več ...

AKTUALNO
 

Uspešno smo podelili priznanja in inovacije Pomurske gospodarske zbornice za leto 2020

V četrtek 26. novembra smo na 26. letni konferenci Pomurskega društva za kakovost, ki bo potekala on-line preko spletnega orodja MS Teams podelili priznanja POMURSKE GOSPODARSKE ZBORNICE ZA INOVACIJE 2020.

Na letošnji razpis je v razpisanem roku prispelo devet vlog, ki jih je strokovna komisija pod vodstvom dr. Saše Štraus v skladu z veljavnim Pravilnikom o podeljevanju priznanj inovacijam pregledala in ocenila, ter podelila eno bronasto, štiri srebrna in štiri zlata priznanja. * Prve tri zlate inovacije so bile poslane na nacionalni nivo med 40. najboljših v RS Sloveniji, podelitev in razglasitev nacionalnega nivoja bo v ponedeljek 30. 11. 2020 ob 20.00 uri.

Sporočilo za javnost (.pdf)

Gospodarska zbornica Slovenije Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo SPIRIT Slovenija

 

https://daninovativnosti.gzs.si/program/

GZS: Dan inovativnosti – 30. 11. 2020

Ob 20. uri: Podelitev priznanj GZS za najboljše inovacije na nacionalni ravni
43 slovenskih inovacij, ki so na regionalnih razpisih prejela zlata priznanja in se uvrstila med najboljše, se poteguje za najvišja nacionalna priznanja GZS za inovativnost.

Na spletni strani Dneva inovativnosti 2020 in Facebook strani GZS si lahko ogledate predstavitve vseh kandidatov in oddate glas za vašo najljubšo inovacijo.

Več ...

NAJAVA: Interaktivni spletni seminar Davčni obračun in letno poročilo za leto 2020

Seminarje bosta skupaj izvajali predavateljici Barbara Guzina in Ksenija Prosen.

Potekali bodo preko spletne aplikacije Microsoft Teams/Zoom v treh terminih, po dva zaporedna dneva skupaj (med 7. decembrom 2020 in 20. januarjem 2021).

Prijave in več informacij >

Izbrali smo naj... pomurska podjetja leta 2019

Akcijo Pomursko podjetje leta sta četrto leto zapored pripravila Pomurska gospodarska zbornica (PGZ in Vestnik. Z njo želimo pripomoči k večji prepoznavnosti pomurskega gospodarstva.

V akciji smo tudi tokrat nagradili podjetja, razvrščena v šest kategorij, ki so s svojim delom presegala povprečje in bila uspešna tako na regijski, nacionalni kot tudi svetovni ravni. Robert Grah, direktor PGZ, in Adriana Gašpar, direktorica in odgovorna urednica Vestnika, poudarjata, da vsako leto s ponosom nagradimo podjetja za odlične rezultate, hkrati pa jih s to akcijo spodbudimo, da viziji sledijo tudi v prihodnje.

Najboljša pomurska podjetja leta 2019 so:

  • Naj… mikro podjetje Castoola
  • Naj… malo podjetje Kodila
  • Naj… srednje veliko podjetje Varis
  • Naj… veliko podjetje Arcont
  • Naj… zaposlovalec Medicop
  • Naj… podjetje po mnenju bralcev Vestnika Cana Royal Water

Več informacij najdete v priloženem sporočilu za javnost in tukaj.

Sporočilo za javnost (.pdf)

Pomurska podjetja so zbrala 94 tisoč evrov in jih donirala Splošni bolnišnici Murska Sobota za nakup respiratorjev za bolnike z najtežjo obliko covida-19

Zbiranje sredstev je koordinirala Pomurska gospodarska zbornica, ki je tudi pobudnica akcije, odzvalo pa se je 35 domačih podjetij. Ta so donirala 94 tisoč evrov za nakup nujno potrebnih ventilatorjev, namenjenih zdravljenju bolnikov z najtežjo obliko koronavirusa. 
Nujno potrebni ventilatorji naj bi v bolnišnico prispeli še v tem tednu. Pet ventilatorjev bo namenjenih pljučnemu oddelku za neinvazivno predihavanje, 10 ventilatorjev pa potrebujemo za intenzivno zdravljenje.

Vsem donatorjem se iskreno zahvaljujemo tudi v imenu zbornice!

Celotno sporočilo za javnost SB Murska Sobota (.pdf)

OBVESTILO: Obravnava strank za storitve SPOT registracija na zbornici v času epidemije

Od 21.10.2020 naprej velja na zbornici SISTEM NAROČANJA STRANK za izvedbo postopkov preko portala e-SPOT!

Obvestilo izvajanje e-postopkov SPOT registracija (.pdf)

https://www.gov.si/teme/koronavirus-sars-cov-2/omejitve-prodaje-blaga-in-storitev/

Informacije vezane na Odlok o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev neposredno potrošnikom - na enem mestu

Na tej spletni strani, ki se dnevno posodoblja, objavljajo tudi pojasnila na podlagi prejetih vprašanj in odgovorov.

Več ...

http://www.zzzs.si/zzzs/internet/zzzs.nsf/o/2E73A2071FD23AB9C125860F003EAF6D

Nova pravica do kratkotrajne odsotnosti zaradi bolezni (3 dni)

Delavec je lahko odsoten z dela zaradi bolezni brez potrdila o upravičeni zadržanosti od dela, ki ga izda izbrani osebni zdravnik, torej brez predhodne ugotovitve razlogov za takšno odsotnost z dela s strani osebnega zdravnika zavarovanca, do tri zaporedne delovne dni, in sicer največ enkrat v posameznem koledarskem letu. Za čas te odsotnosti je delavec upravičen do nadomestila plače, ki ga izplača delodajalec, ki nato zahteva refundacijo od ZZZS. Pravica do kratkotrajne odsotnosti zaradi bolezni velja od 24. 10. do 31. 12. 2020.

Več ...

https://www.gzs.si/zbornica_racunovodskih_servisov/novice/ArticleId/76140

Primeri dobre prakse v zaščiti pred novim koronavirusom

Klinični inštitut za medicino dela, prometa in športa je pripravil kratke video predstavitve primerov dobre prakse na področju varovanja zdravja zaposlenih pred Covid-19.

Pri pridobivanju primerov dobre prakse je pomagala Gospodarska zbornica Slovenije.

Več ...

Projekt POLET: Ste že osvojili delo od doma?

Več ...

Projekt NAPREJ: November - mesec ozaveščanja o zasvojenosti

Zasvojenost ima vedno širše razsežnosti v modernem svetu. Posamezniki so lahko zasvojeni tako z določeno kemično snovjo (alkohol, droge,...), kot tudi z določenimi vedenji in dejavnostmi, kot so igranje iger na srečo, pornografija in tehnologija.

Preverite strokovne nasvete, kako lahko zasvojenost preprečimo >

Projekt NAPREJ: Če čutiš hudo duševno stisko, močno napetost, tesnobnost, potrtost ali imaš samomorilne misli, poišči strokovno pomoč!

24 ur dnevno lahko kontaktiraš svetovalce

Pokličite na telefonsko številko

080 12 13

ali

pišite elektronsko na

svetovanje@naprej.eu

Objava v okviru Projekta NAPREJ, kjer razvijamo Program celovite podpore podjetjem za obvladovanje in preprečevanje psihosocialnih dejavnikov tveganj, kateri dokazano vplivajo na varnost in zdravje pri delu.

Arhiv