+386 (0)2 52 13 650 info@pgz.si

PO - PE: 8.00 - 14.00

SEARCH BOX

Vedno dobro obveščeni ...

OKROGLA MIZA O REZULTATIH STROKOVNE ŠTUDIJE IN PRIPRAVI STRATEGIJE O USTANOVITVI TALENTCENTRA V SLOVENSKO-MADŽARSKI REGIJI


11. 6. 2024


Pomurska gospodarska zbornica je kot vodilni partner projekta Right Skills 4U v torek, 4. junija 2024, izvedla dvojezični spletni dogodek okroglo mizo o rezultatih strokovne študije in pripravi strategije o ustanovitvi Talentcentra v slovensko-madžarski regiji.

Dogodka so se udeležili karierni svetovalci, pedagogi, ravnatelji šol, predstavniki podjetij, šolskih centrov in javnih zavodov, ter projektni partnerji z obeh strani meje.


Predstavili smo opravljene analize in pripravo strokovne študije, ter predstavil še analize vprašalnikov, ki smo jih opravili na obeh straneh meje: kako osnovnošolci doživljajo svojo karierno orientacijo, kakšen je pogled svetovalnih delavk na to temo in odgovore podjetij, glede kadrov, še posebej teh, ki jim je pri njih prva zaposlitev in katere značilnosti pričakujejo od novih zaposlenih.

Zaključili smo z mislijo, da manjka sistemsko usmerjanje kariere mladih, spremljanje in pomoč pri poklicni orientaciji, pri čem bi lahko pomagal Talentcenter.


Podžupan Mestne občine Murska Sobota, dr. Timi Gomboc, je predstavil idejni koncept Talentcentra Murska Sobota, zakaj bi bil potreben takšen način usmerjanja mladih, statistiko in na kaj morajo mladi biti pozorni pri izbiri nadaljnjega šolanja. Udeleženci so z zanimanjem poslušali predstavljene vsebine, ki jim bodo v pomoč pri njihovem vsakodnevnem delu.


Pomurska gospodarska zbornica

Lendavska 5a, 9000 Murska Sobota

+386 (0)2 52 13 650

URADNE URE

PO - PE: 8:00 - 14:00