+386 (0)2 52 13 650 info@pgz.si

PO - PE: 8.00 - 14.00

SEARCH BOX

Vedno dobro obveščeni ...

BREZPLAČNA DELAVNICA PGZ/SPOT: "NAPOTITEV DELAVCEV V TUJINO - DAVČNI IN DELOVNO PRAVNI VIDIK"; 22.9.2021


17. 8. 2021 |


Delovno pravna in dohodninska zakonodaja, ki sta precej spremenili položaj delavcev, napotenih na delo v tujino, še vedno burita duhove.

Kljub temu, da se v praksi uporabljata že tretje leto in kljub temu, da so se določene dileme že razjasnile, se neprestano pojavljajo nove. 


VABILO IN PODROBEN PROGRAM

PRIJAVNICA

O načinu izvedbe delavnice (FIZIČNO ALI ON-LINE) boste pravočasno obveščeni. Način izvedbe bo odvisen od epidemiološke slike v regiji in takrat veljavnih omejitev Covid-19.


V okviru delavnice se bomo posvetili trem bistvenim področjem, povezanim z napotovanjem delavcev na delo v tujino, in sicer: 

1. SKLOP
Delovnopravni vidik napotovanja delavcev na delo v tujino

2. SKLOP
Vidik obveznih socialnih zavarovanj pri napotovanju delavcev na delo v tujino

3. SKLOP
Dohodnina in obračun plače pri napotenih delavcih
 

Zgornja tri področja bodo predstavljena z vidika slovenske zakonodaje, skupne zakonodaje EU, ki zavezuje članice EU, mednarodno veljavnih sporazumom in konvencij. Pri obravnavi tematike pa bodo udeležencem podana tudi zakonodajna izhodišča, ki jih delodajalci, ki napotujejo delavce na delo v tujino, vsekakor morajo poznati.


V povezavi s to zakonodajo se bomo osredotočili predvsem na dileme, ki so se že razjasnile in na tiste, ki se še vedno pojavljajo. Namen delavnice je, da vam ta zagotovi toliko vedenja, da se boste znali pravilno in suvereno lotiti urejanja vsega, kar napotitev delavcev na delo v tujino zahteva!

Delavnica bo obarvana praktično, poudarjene bodo situacije, kjer se v praksi opažajo težave/napake.


Pomurska gospodarska zbornica
Lendavska 5a, 9000 Murska Sobota
+386 (0)2 52 13 650
URADNE URE
PO - PE: 8:00 - 14:00